Снимка УикипедияИракчани празнуват смъртта на иранския генерал Касем Солеймани. Това е

...
Снимка УикипедияИракчани празнуват смъртта на иранския генерал Касем Солеймани. Това е
Коментари Харесай

Майк Помпео: Иракчани празнуват смъртта на Касем Солеймани

Снимка Уикипедия

Иракчани честват гибелта на иранския военачалник Касем Солеймани. Това е написал държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео в Twitter. Първият посланик на Вашингтон е разгласил видео на страницата си в системата за микроблогове, съпроводено с текст. " Иракчани – иракчани – те танцуват по улиците на Багдад и поддържат свободата. Те са радостни, че Солеймани към този момент не е сред живите ", е декларирал американският външен министър, заяви вести.бг.

Командващият на иранските Бригади Ал Кудс е бил погубен тази нощ при американски удар против интернационалното летище в Багдад. Информацията за гибелта на военния и още няколко негови доближени е била доказана и от настоящата в Ирак проиранска милиция " Ал Хашд аш Шааби " ( " Сили на националната готовност " ). " За гибелта на генерала отговорност носят и Съединени американски щати, и Израел ", е декларирал формалният представител на въоръжената формация Ахмед Ал Асади.  Според излизащия в Саудитска Арабия в. " Хаят " иранецът е бил разпознат по пръстен.  

Солеймани (роден през 1957 година в Източен Иран) на 13-годишна възраст е почнал да работи като аргатин и по строителни обекти. Той е приключил приблизително обучение със компетентност " механик по водопроводни мрежи ". След успеха на Ислямската гражданска война в Иран през 1979 година Солеймани се е включил към новосъздадения Корпус на стражите на Ислямската гражданска война. Военният е взел участие в интервенции против кюрдски бунтовници (1980 г.) и Ирано-иракската война (1980-1988 г.). Тогава той е бил нараснал в чин бригаден военачалник. През 90-те години Солеймани е управлявал поделение на Корпуса в Източен Иран и провел няколко огромни интервенции против производители и търговци на опиати.

Солеймани от 2000 година е бил емисар на Техеран в Ливан, Сирия и Ирак. От началото на протестите против Башар Асад през 2011 година той е бил уредник и боен консултант на шиитски милиции, биели се против " Ислямска страна ".

Заради съмнения за съпричастност към нуклеарната стратегия на страната си Организация на обединените нации е наложила наказания на генерала. На него му е било неразрешено да пътува, а активите му в непознати банки – замразени.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|У
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР